Bedrijfsaansprakelijkheid

We horen deze vraag vaak: wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en waarom is deze verzekering nodig? Een AVB, bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, geeft dekking voor alle materiële- en letselschades. Dus wanneer een ondernemer of het personeel schade veroorzaakt is dit verzekerd. Voorbeeld: een werkgever draagt met een werknemer een badkuip het huis van de klant binnen. Ze laten de badkuip vallen op de trap. De trap wordt flink beschadigd; dit is materiële schade. Nu staat ongelukkiger wijze klant staat onderaan de trap en krijgt de badkuip tegen zich aan gegleden. Het gebroken been is letselschade. Deze schades zijn verzekerd op uw aansprakelijkheidsverzekering bedrijven.

KENMERKEN

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geeft onder andere dekking voor schades die door (medewerkers van) uw bedrijf, aan derden zijn toegebracht. De claimbewustheid van uw klanten en consumenten is in het algemeen is erg groot. Dit heeft als gevolg dat u voor allerhande schades aansprakelijk gesteld kan worden, ook voor schades waar u helemaal niet aansprakelijk voor bent. Een verzekering die u beschermt tegen aansprakelijkheidsclaims is dan ook noodzakelijk, ook onterechte claims worden in behandeling genomen.

Dus ja, u heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zeker nodig. Onderstaand zijn de onderdelen die verzekerd kunnen worden.

  • Contractuele aansprakelijkheidsverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor zaken;
  • Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering;
  • Productaansprakelijkheidsverzekering;
  • Aansprakelijkheidsverzekering voor daden van ondergeschikte.

VOOR WIE EN WAAROM?
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor elk bedrijf van belang. Ook als ZZP er is het nodig. Naast bedrijfsaansprakelijkheid bestaat er ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Bij beroepsaansprakelijkheid spreken we over financiële schade door een beroepsfout. Dat is voor specifieke beroepen van belang (bijvoorbeeld adviseurs).

LET OP!
Heeft u medewerkers als u medewerkers heeft die zich in het verkeer begeven. De WEGAM-dekking is een relatief nieuwe verzekering. Indien een werknemer schade oploopt in het verkeer, zowel tijdens woon-werk verkeer als tijdens werktijd, is de werkgever schadevergoedingsplichtig. De WEGAM-dekking is een aanvulling op uw AVB (aansprakelijkheid). Zo gaan uw werknemers voor, na en tijdens werktijd goed verzekerd op pad. We geven u graag voorlichting.